Victor Vergauwen

Over mezelf

Geboren op 01 april 1947 te Lier .

Op zeer prille leeftijd van 12 jaar volgde ik reeds mijn opleiding aan de stadsacademie voor toegepaste kunsten te Lier met avond en weekend onderwijs hoger kunstonderwijs in het dag onderwijs te Antwerpen. 

Van 1962 tot 1965 volgde ik een schriftelijke cursus van Famous Artist School oprichter Albert Dorne en President van de school Norman Rockwel waarvan een afdeling in Apeldoorn  Nederland met een eindbeoordeling A+.Beetje bij beetje bouwde ik mijn artistieke gave op steeds op zoek naar uitbreiding van mijn kennis het pure Abstracte Impressionisme.

In 2000, na een intermezzo van 34 jaar, begon ik weer te schilderen,mijn werken hebben geen politieke boogschap noch een verhaal, kleur is mijn verhaal samen met het spel van de vormen. Kleur is de uitdrukking vanmijn vreugde, liefde en passie, hoewel ik denk dat voor vele kunst liefhebbers het belangrijk is dat een kunstwerk een betekenis heeft. Het belangrijkste is voor mij dat die gene die er naar kijkt er zijn eigen verhaal in vindt, zien wat je wil zien in de kleur en vormen, het is niet genoeg te geloven wat je ziet, wat ge ziet moet je ook begrijpen.  

Mijn kunstwerken zijn fris, levendig en kleurrijk, geschilderd met hevige levende kleuren, gekenmerkt door een naïeve bijna kinderlijke afgeschilderde vormen, het is voor mij vooral belangrijk dat de kleuren die ik gebruik van hoge kwaliteit zijn met veel kleurpigment. 

Mijn opbouw van mijn kunstwerk is stap per stap,mijn schildertechniek zijn de kleuren die ik aanbreng zorgvuldig geselecteerd op basis van hun primaire vibratie maar even belangrijk is de plaats van kleurtonen naast elkaar . 

De eerste stap is de keuze van kleuren 

De tweede stap is om de kleuren een plaats te geven, voor elke kunstwerk anders, beweging van lijnen en vlakken is de uiteindelijkelijke boodschap die de waarneming van het beeld beïnvloeden.

Ik geef mijn werk nooit een titel . Dit laat ik aan de fantasieën van de persoon die mijn werken bekijkt en de naam er aan geeft.


Wat mensen zeggen

Al het bovenstaande... Elke dans met mijn ziel... en van de allereerste keer, was ik in staat om het te erkennen, de psychologie van mezelf, in elk schilderij!!!

Daar er is geen andere kunstenaar die dit heeft gehad, zo ' n dergelijke intense kracht van een directe benadering van mijn wezen!!! je bent heel uniek!!! 

Liefs Maw

MaryAnn Ward

Ik voel me gelukkig van u te horen en te genieten van uw schilderijen. Ik hoop dat je ernaar streeft om door te gaan met je kunst.

Groeten,

Teresa

Teresa Camozzi

Je kunstwerken zijn geweldig. Sommige van je schilderijen zien er zo geweldig mooi uit: de lijn, de cirkel en het andere object creëren een optische balans. Zoals een boom die naar beneden valt en probeert wakker te worden en de balanstransformatie te maken. Bijvoorbeeld de groep van kleine cycli zonder kleur aan de linkerkant zien er misschien goed uit met de grote cyclus met kleur aan de rechterkant. Het is vergelijkbaar door het grote object iets naar het midden te plaatsen en het kleine object iets naar de zijkant. Dat is gewoon mijn mening. Maar hoewel kunst vrijheid is, heeft kunst geen duidelijke regels.

Made Artapujana